Menü

AromaBelle Blog

Ha még nem masszírozod gyermekedet, ezért érdemes belekezdened

A babamasszázs elsőre számunkra idegen dolognak tűnhet, ám pozitív hatásai tagadhatatlanok. Hiszen ennek a gyakorlatnak köszönhetően elmélyülhet a gyermeked és a közted lévő kapcsolat, ráadásul számos pozitív élettani hatása is van a baba fejlődésére és egészségére nézve.

Így távolíthatod el a koszmót a babád fejbőréről – természetes módszerekkel!

Amikor megjelenik a barnás-sárgás, korpaszerű képződmény az újszülött gyermek fején, jogosan eshetünk kétségbe. Hiszen nem mindennap találkozhatunk ehhez hasonló tünetekkel. Ám a tünet mögött általában a koszmó áll, ami legtöbbször ártalmatlan és könnyen kezelhető.

Ezzel a 4 természetes módszerrel csökkentheted a visszér fájdalmait

A visszeresség ma már sajnos egyre többeket érint – derül ki az amerikai American Heart Association felméréséből[1]. Ugyanis az Amerikában élő felnőttek 23 százaléka él együtt ezzel a fájdalmas, kellemetlen betegséggel.

Amennyiben nálad is jelentkeznek a visszérbetegség tünetei, talán mindent megtennél azért, hogy mérsékelhesd a fájdalmakat. Ebben a cikkben felsoroltunk 4 biztonságos tippet, amik mindenképp megérhetnek egy próbát az orvosi kezelést kiegészítve.

Ezekkel módszerekkel hatékonyan enyhíthetsz az ekcéma kínzó fájdalmán! Amennyiben ekcémás vagy, te is tudod, hogy a betegség kellemetlen tünetei mennyire fájdalmasak is lehetnek. Így érdemes lehet minden lehetőséget megragadni a kínzó tünetek enyhítésére. Ebben a cikkben olyan természetes módszerekről olvashatsz, amikkel kiegészítheted az ekcéma orvosi kezelését!
Nyaralási kisokos – mutatunk pár készítményt, amit vétek lenne otthon hagyni

Egy nyaralás során könnyen belefuthatunk olyan kellemetlenségekbe, amikkel még otthon egyáltalán nem számoltunk. Ám a megfelelő felkészültséggel hatékonyan orvosolhatjuk a felmerülő nehézségeket. Ebből a cikkből megtudhatod, milyen készítményeket ajánlunk a zökkenőmentes kikapcsolódáshoz.

2 jel, ami arra utal, hogy a babád nem kap elég anyatejet!

Amilyen fontos szerepe van az anyatejnek a baba fejlődésében, sajnos annál nehezebb megállapítani, hogy a baba eleget kap-e belőle. Hiszen szoptatás közben nem látjuk, hogy gyermekünk mennyi anyatejet fogyasztott.

Ám bizonyos tünetekből következtethetünk arra, hogy gyermekünk nem jut hozzá a megfelelő mennyiségű tápanyaghoz. Ebből a cikkből megtudhatod, mik ezek a tünetek és azt is, hogy milyen módokon tudod növelni az anyatejed mennyiségét!

Ez a különbség a testápoló vajak és a hagyományos testápolók között

Nincs is a szárazságnál kellemetlenebb érzés. Főleg akkor, amikor a bőrünkről van szó. Van, aki mindennap együtt él ezzel a problémával és van, akinek csak időszakosan kell szembenéznie vele. De egy biztos: ha szárazságot tapasztalunk a bőrünkön, minél hamarabb véget akarunk vetni ennek az állapotnak.

Ám a testápoló vajak és a hagyományos testápolók széles választékát kémlelve joggal bizonytalanodhatsz el azzal kapcsolatban, hogy melyik a legideálisabb választás számodra. Így ebben a cikkben összehasonlítottuk a két készítménytípust, hogy választ kaphass a kérdéseidre.

Többé nem kell elviselned a benőtt szőrszálak kellemetlen érzését – mutatunk 4 módszert a megelőzésükre!

Amennyiben rendszeresen epilálsz, bizonyára a benőtt szőrszálak neked is okoztak már fejfájást. Ez a kellemetlen jelenség talán az egyik legbosszantóbb szőrtelenítés utáni probléma, ezért teljesen érthető, ha mindent megtennél azért, hogy megelőzd. A jó hír az, hogy egy kis odafigyeléssel ezt könnyedén megteheted. Ebben a cikkben meg is mutatjuk, hogyan.

Így csökkentheted az asztmás rohamok intenzitását!

Az asztma minden betegnél más formában nyilvánul meg. Míg néhol gyengébbek a tünetek, addig vannak olyan esetek is, ahol az asztma pokollá tudja tenni a mindennapokat: az álmatlan éjszakák, a rendszeres rohamok vagy a futás közbeni kifulladások állandó küzdelmet jelenthetnek a beteg számára.

Ám neked nem kell együtt élned a kellemetlen tünetekkel, hiszen pár egyszerű módszerrel jelentősen csökkentheted a tünetek intenzitását. Ebben a cikkben mutatunk pár házi praktikát, melyek az orvosi kezeléssel kombinálva felszabadító segítséget nyújthatnak az asztma tüneteinek enyhítésében!

Így élhetsz egészségesen – még az otthon töltött időkben is!

Bizonyára te is észrevetted, hogy a karantén ideje alatt többször kapod magad nassoláson. Ezzel nem vagy egyedül: a King’s College London felmérése szerint[1] 2,250 emberből 35 százalék tapasztalta azt, hogy vagy többet eszik, vagy kevésbé eszik egészségesen a karantén alatt. 

Ezért könnyen megeshet, hogy azok az egészségtelen étkezési szokások, amiket már nagy nehezen kiiktattál az életedből, most újra visszaszivárognak az étrendedbe. Ám aggodalomra semmi ok, egy kis odafigyeléssel leküzdheted őket.

Ebben a cikkben adunk pár tippet arra, hogyan veheted fel a harcot a nassolás csábító erejével szemben.


[1] Daniel Allington, Kelly Beaver, Bobby Duffy, Christoph Meyer, Vivienne Moxham-Hall, George Murkin, James Rubin, Gideon Skinner, Lucy Strang, Simon Wessely: Life under lockdown: coronavirus in the UK - https://www.kcl.ac.uk/news/life-under-lockdown-coronavirus-in-the-uk

Keresés