Menü

AromaBelle Blog

Ezért tesz jót az egészségünknek a rendszeres szaunázás

A szaunák forró gőze igencsak jó érzés lehet egy hosszú munkanap után. Ám nemcsak emiatt éri meg eljárni, hiszen a közérzet javítása mellett más egészségügyi hatásokkal is kecsegtet.

Több fókuszra van szükséged? Íme pár tipp, amivel növelheted a koncentrációdat!

A koncentrációs készségünk nélkülözhetetlen a mindennapjainkban. Ám néha azon kaphatjuk magunkat, hogy rászorulunk egy kis löketre ahhoz, hogy jól tudjunk teljesíteni. Ezt pár egyszerű, természetes módszertől meg is kaphatjuk.

Így könnyíthetsz gyermeked fogzásán!

A fogzás általában a baba 4-6 hónapos korától megközelítőleg 3 éves koráig tart. A gyermekek és a szülők számára is pont ugyanolyan megterhelő lehet, amíg mind a 20 tejfogacska előbújik. Így érdemes minden tőlünk telhetőt megtenni annak érdekében, hogy mérsékeljük a fogzással járó fájdalmakat. Ebben a cikkben elhoztunk neked pár tippet, hogyan teheted ezt meg.

Így enyhítheted gyermekednél a fitymaszűkület okozta fájdalmat

Ugyan pár hónapos csecsemőknél teljesen normális a jelenség, ennek ellenére célszerű minél hamarabb gyógyírt találni a fájdalmakra. Hiszen olyan mellékhatásai lehetnek a fitymaszűkületnek, mint éjszakai ágyba pisilés vagy ismétlődő gyulladások a péniszen.

 Így kezelheted a kipirosodást hatékonyan – és egyben természetesen

A bőr kipirosodása viszonylag sokszor fordul elő kisbabák esetében, ugyanis ebben a korban a gyermek bőre még kifejezetten érzékeny, így könnyen irritáció léphet fel. 

 

 

 

Ez egy anyának elsőre ijesztő lehet, de ne ess kétségbe: az esetek többségében ártatlan irritációról van szó. Ez a jelenség pedig könnyedén gyógyítható, ha megfelelően kezeljük a kialakult állapotot. 

 

Ezekkel az ételekkel mérsékelheted a szorongás tüneteit

Manapság egyre többen küzdünk szorongással. Megannyi területen kell helytállnunk, ami valljuk be: nem tesz jót a mentális egészségünknek. Szerencsére ma már nagyobb figyelmet fordítanak az ilyen jellegű problémákra is, így több lehetőségünk van csökkenteni a szorongás tüneteit.

Rendelkezésünkre állnak pszichológusok, nyugtató gyakorlatok – például a jóga – és olyan házi praktikák is, amikkel bizonyítottan enyhíthető a szorongás. Ám azt tudtad, hogy különböző élelmiszerek is stresszoldó hatással lehetnek a szervezetünkre? Bizony ám, az étkezésen keresztül is vihetünk be olyan anyagokat a szervezetünkbe, amik enyhítik a szorongást.

Viszont még itt szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy pár élelmiszer beiktatása az étrendünkbe – hatékonyságuk ellenére – nem helyettesítik a szakszerű mentálhigiénés ellátást. Ezért mindenképp érdemes pszichológus segítségét kérni a szorongás leküzdésében.

Most, hogy ezt tisztáztuk, lássuk is a stresszoldó finomságokat!

Ezekkel a módszerekkel bizonyítottan enyhítheted a fejfájást!

Ebben a felgyorsult világban sajnos a fejfájás egyre többször fordulhat elő a mindennapokban. Amikor jelentkezik, legtöbbször csak beveszünk egy fejfájáscsillapítót és reménykedünk abban, hogy minél hamarabb elmúlik a kínzó fájdalom.

 

 

 

Ám nem muszáj mindig gyógyszerekhez nyúlnunk, ha enyhíteni szeretnénk a gyötrődést, hiszen természetes úton is csökkenthetjük a fájdalmat. Ebben a cikkben össze is gyűjtöttünk pár módszert, ami bizonyítottan csillapíthatja a fejfájás okozta kellemetlenségeket. 

 

Ezzel a három természetes anyaggal villámgyorsasággal eltüntetheted a pattanásaidat!

Nincs annál rosszabb érzés, amikor reggel belenézünk a tükörbe és meglátjuk azt a nagy, vörös, fájó bumszlit az arcunkon. Ám öröm az ürömben, hogy a pattanások némi odafigyeléssel eltüntethetőek. Ebben a cikkben meg is mutatjuk, hogyan.

Ezzel a 4 módszerrel könnyebben leadhatod a feljött plusz kilókat!

Az elmúlt pár hónap nagyon sokunk kitartását próbára tette, ami alól minden bizonnyal te sem vagy kivétel: a naponta arcunkba tolt járványt érintő fejlemények alaposan próbára tehették a mentális egészségedet, míg az otthon kényelme sokszor csábíthatott téged arra, hogy esténként egészségtelen dolgokat nasizva feküdj a tévé előtt. 

 

 

 

Ha többször engedtél a kísértésnek, mint azt szeretted volna, akkor talán most magadat ostorozhatod a felszedett plusz kilók miatt. Ám aggodalomra semmi ok: ebben a cikkben összeszedtünk pár tippet arra, hogy hogyan könnyítheted meg a fogyás folyamatát – természetes módon.

 

Ha még nem masszírozod gyermekedet, ezért érdemes belekezdened

A babamasszázs elsőre számunkra idegen dolognak tűnhet, ám pozitív hatásai tagadhatatlanok. Hiszen ennek a gyakorlatnak köszönhetően elmélyülhet a gyermeked és a közted lévő kapcsolat, ráadásul számos pozitív élettani hatása is van a baba fejlődésére és egészségére nézve.

Keresés