Menü

AromaBelle Blog

 Miért veszélyes rád a műanyag?

Emlékszel, amikor még a reggeleid szerves része volt uzsonnát csomagolni gyermekednek a suliba? Hogy elkészítsd azokat a szalámis szendvicseket, és gondosan szalvétába csomagolva az ételhordó dobozába helyezd?

Bizonyára igen, ám az elkerülhette a figyelmedet, hogy például az ételhordozó dobozon keresztül milyen káros kémiai anyagok kerülhettek az ételedbe. Nem hibáztatunk emiatt, hiszen a média nem fordít elég figyelmet a BPA veszélyének fontosságára. Viszont ebből a cikkből megtudhatsz mindent, amit erről a kémiai anyagról érdemes.

Így támogathatod immunrendszered a bőrödön keresztül – mindent az illóolaj bedörzsölésről Ebben a járvány helyzetben nem csoda, ha mindent meg szeretnél tenni annak érdekében, hogy az immunrendszered ép, és egészséges maradjon. Az aromaterápia ebben természetes segítséget nyújthat, ugyanis számos illóolaj rendelkezik immunerősítő hatással. Ám tudtad, hogy ezeket olajokat belemasszírozhatod a bőrödbe? Ebben a cikkünkben kifejtjük, hogyan teheted ezt meg.
Immunerősítés átértelmezve: illóolajok, amikkel te is tehetsz egészséged megőrzésért! Mostanában az eddigieknél is nagyobb figyelmet kap immunrendszerünk erősítése. Sorra ajánlják a szakemberek vitaminok szedését szervezetünk védelméért, ám ez lenne az egyetlen mód egészségünk megóvására? Egyáltalán nem. Más úton is erősíthetjük immunrendszerünket, például illóolajokkal. Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan.
Így segíti szervezeted a C-vitamin! Életed során biztos találkoztál a “Minden nap egy alma az orvos távol tartja!” mondással. Annak idején ez a mondat azért ragadt meg a szóbeszédben, mert a gyümölcs tényleg tartalmaz egy olyan tápanyagot, ami “az orvost távol tartja”. Mégpedig a C-vitamint. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy ez a létfontosságú vitamin milyen pozitív hatással van a szervezetünkre.
Hogyan küzdhetünk az immunrendszer öregedése ellen?

A kor előrehaladtával a betegségek jobban ledönthetnek minket a lábunkról: lassabban gyógyulnak sebeink, tovább tart az a fránya megfázás, és az oltás sem nyújt már olyan hatásos védelmet a betegségekkel szemben. Tény, hogy ilyenkor szervezetünk már nem veszi olyan könnyen az akadályokat, de ennek mi lehet az oka? 

 

Így vedd fel a harcot a kezeden tanyázó kórokozókkal!

Mostanában a csapból is az folyik, hogy még véletlenül se felejtsünk el kezet mosni – érthető okokból. Ám nem csak a koronavírus miatt érdemes komolyan venni kezünk higiéniáját, hisz a kezünkön található baktériumok békeidőben is ledönthetnek a lábunkról. Ebben a cikkben kifejtjük a kézmosás fontosságát, ráadásul a megfelelő kézmosási technika részleteire is kitérünk.

Természetesen az otthoni légszennyezettség ellen: tippek, hogyan tartsd tisztán az otthoni levegőt!

A légzés létezésünk egyik alapja. Átlagosan 14-szer veszünk levegőt egy perc alatt, ám eközben nem érzékeljük, milyen káros anyagok kerülhetnek a szervezetünkbe. Épp ezért fontos, hogy tisztán tartsuk a levegőt ott, ahol élünk. Ebben a cikkben adunk pár tanácsot arra, hogyan tudod természetes úton megszűrni a levegőt a házban, hogy ezzel is óvni tudd a saját, és szeretteid egészségét!

Ezekkel az ételekkel egy villámcsapásra megemelheted a D-vitamin szintedet!

Nemcsak a koronavírus miatt aktuális téma a D-vitamin szintünk kordában tartása: átlagosan a magyar felnőttek mintegy háromnegyedénél[1] alakul ki a tél végére D-vitamin hiány, ami olyan hiánybetegségekhez is vezethet, mint az angolkór, vagy sclerosis multiplex. Viszont egy D-vitamin dús étrenddel sokat tehetünk a hiány kialakulása ellen. Összeszedtünk pár ételt, amit nemcsak a borús, téli napokon célszerű beiktatni a diétánkba a megfelelő tápanyagok beviteléhez.

 

Keresés