Termékek Menü

Fénygyökér termékek - Lichtwurzel

Fénygyökér termékek

A Dioscorea batata (kínaiul Shan Yao) „fénygyökér” néven ismert, az antropozófiai mozgalomban, főleg a biodinamikus gazdálkodásban egy ideje nagy érdeklődés övezi. Joggal, hiszen Dr. Rudolf Steiner a múlt század húszas éveiben nagy jelentőséget tulajdonított ennek a növénynek a táplálkozásban. Olyan növénynek tartotta, amely az emberiség és Föld fejlődését döntően befolyásolhatja, és a burgonya helyére léphet, mint alapélelmiszer.

A fénygyökér egy összetevőkben nagyon gazdag gyökérzöldség. A gumója keményítőt, fehérjéket, zsírokat, aminosavakat, szapoinokat, vitaminokat és 31 különböző nyomelemet tartalmaz. Különlegessége azonban nemcsak a mérhető és tápláló összetevőkben rejlik, hanem elsősorban Fényéter-tartalmában. A fiziológiai fényanyagcserét (annak képességét, hogy a táplálékból fény=prána szabaduljon fel) ma rendkívül megnehezíti az élelmiszer-alapanyagok erőteljesen gépesített feldolgozása. Ezáltal élelmiszereinkből kivonják azt a belső minőséget, hogy fényétert tudjanak rendelkezésre bocsátani. A fénygyökér, illetve a belőle készült termékek fogyasztása segít helyreállítani ezt az egyensúlyt.

Egy kínai gyógynövénykönyv az alábbiakat írja róla:
„A Shan Yao- édes, semleges, hat az epe, a tüdő és a vesék működésére. A bőrre és a hajra gyakorolt szépítő hatása már régen ismert, sima, bársonyos arcbőrrel és csillogó, erős hajjal ajándékozza meg fogyasztóját.”

A taipei orvosi egyetem (Graduate Institure of Pharmacognoscy Science, Taipei Medical University, Taiwan) egyik felmérésében pedig a következőket írják:
„A Dioscorea batata emésztéssegítő, vízhajtó, étvágygerjesztő hatású, stimulálja a belsőkiválasztású mirigyeket, erősíti az epét és a tüdőt, fiatalító és vércukorcsökkentő és egészen általános értelemben kiváló immunerősítő.”

A gyártó cégről:

„Naturrein – természetes tisztaság” azt jelenti, hogy minden terméknek pontosan meghatározott kritériumoknak kell megfelelnie:

  • A felhasznált valamennyi nyersanyag rendkívül magas minőséget képvisel.
  • Nem használ sem ipari, sem mesterséges segédanyagokat, tartósítószereket és színezéket sem.
  • A nyersanyagok messzemenően természetesek maradnak a feldolgozás során, hogy az embert fogyasztásuk ne károsítsa, hanem élővé, elevenné tegye.
  • A növények termesztésének fenntarthatónak kell lennie és legalább bio-minősítéssel kell rendelkeznie.
  • Valamennyi termék kézi munkával, saját fejlesztésű receptúrák alapján készül, „naturrein” összetevőkből.
  • A Naturrein cég etikája a következő alapelvekre épül: egészség, környezetvédelem és testvériesség. A termék és a mögötte álló ember van az előtérben, nem az ár.
Rendezés: