Menü

Nyaralási kisokos – mutatunk pár készítményt, amit vétek lenne otthon hagyni

Nyaralási kisokos – mutatunk pár készítményt, amit vétek lenne otthon hagyni

Egy nyaralás során könnyen belefuthatunk olyan kellemetlenségekbe, amikkel még otthon egyáltalán nem számoltunk. Ám a megfelelő felkészültséggel hatékonyan orvosolhatjuk a felmerülő nehézségeket. Ebből a cikkből megtudhatod, milyen készítményeket ajánlunk a zökkenőmentes kikapcsolódáshoz.

Nyaralási kisokos – mutatunk pár készítményt, amit vétek lenne otthon hagyni

  1. Kéz- és felületfertőtlenítő

Fontos magunkkal vinnünk egy hatékony fertőtlenítőszert. Hiszen annak ellenére, hogy már csak a maszk hordása emlékeztet minket járványra, a koronavírus még mindig nem tűnt el. Így ha nem szenteltek elég figyelmet a higiéniára, könnyedén összeszedhetitek családosan az influenzaszerű vírust.

A Wooden Spoon kéz és felületfertőtlenítő folyadéka szerencsére a bőrön és felületeken is egyaránt jól alkalmazható. A benne található 75 százalékos alkohol hatékonyan írtja a kórokozókat a bőr felszínéről, ahogy a környezetünket is könnyedén és kíméletesen tudjuk vele tisztítani.

Ráadásul, ha bőrön alkalmazzuk a fertőtlenítő folyadékot, borsmentaolaj tartalmának köszönhetően hűsíti is a bőrt.

Azért a levegő higiéniáját sem érdemes figyelmen kívül hagyni…

A levegőben számtalan kórokozó terjedhet, így azt is célszerű lehet tisztán tartani a szálláson. Ezt könnyedén megteheted egy légfertőtlenítő készítménnyel. Az Aromaforce légfertőtlenítő spray-je vírus- és baktériumölő illóolaj tartalmának köszönhetően lehetővé teszi a könnyed légfertőtlenítést. Csupán pár fújás a levegőbe és máris jóval tisztább körülöttünk a levegő!

  1. Szúnyog és kullancsriasztó

Sokan inkább a természetben szeretünk feltöltődni. Ám ha egy kimerítő túrázás vagy sátrazás mellett tennénk le a voksunkat, célszerű kellően felkészülni a ránk leselkedő veszélyekre. Ugyanis a természetjárással kitesszük magunkat az élősködők étvágyának – ahogy az általuk terjesztett betegségeknek is.

Például a kullancsok a csípésükön keresztül olyan kórokat adhatnak át nekünk, mint a Lyme-kór vagy az agyvelő- és agyhártyagyulladás.

Ezért célszerű egy hatékony irtószerrel távol tartani az élősködőket. Ám a legtöbb szúnyog- és kullancsriasztó készítmény tele van káros kemikáliákkal. Így érdemes lehet egy természetes összetevőkből készült opciót választanod.

A Panarom Züm-Züm szúnyogriasztó gélje a vietnámi eukaliptusz és az orvosi levendula természetes szúnyogtaszító hatásával távol tartja a vérszívókat. Így nem kell idegeskedned a szúnyogok miatt és sokkal kellemesebb időt tölthetsz a szeretteiddel.

Amennyiben a kullancsok ellen is védeni szeretnéd magadat és a családodat, előszeretettel ajánljuk a Pranarom bio kullancsriasztóját. Hiszen hatékonyságát nem egészségre káros vegyszereknek köszönheti, hanem olyan természetes illóolajoknak, mint a ceyloni fahéjfa vagy a borsmenta karakteres illatú illóolaja.

  1. Kék esszencia

Azonban arra is érdemes felkészülnünk, ha megcsípnek minket az élősködők. Ebben az esetben jól jöhet egy gyulladáscsökkentő, hűsítő és fertőtlenítő készítmény.

A már megemlített Züm-Züm szúnyogriasztó gélje ideális lehet a szúnyogcsípés kellemetlen tüneteinek enyhítésére. Viszont, ha nem szúnyogcsípéssel, hanem pók- vagy medúzacsípéssel van dolgunk, akkor előszeretettel ajánljuk a Panarom Kék esszenciáját.

Elég csak pár cseppet csepegtetnünk belőle a fájdalmas területekre, hogy enyhítsük a fájdalmat. Ráadásul nemcsak a csípések kezelésére használható ez az illóolaj-keverék, hanem horzsolások, kisebb sebek ellátására és láz csillapítására is.

  1. Túrázás közben az izomláz is könnyen előjöhet…

Ha a hétköznapokban nem mozgunk rendszeresen, egy hosszabb túra megviselheti az izmainkat. Viszont ennek a ténynek nem kell elijesztenie téged a kirándulás gondolatától, hiszen könnyen megelőzhető a kellemetlen fájdalom.

Az Aromalgic Roll fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő illóolaj-tartalmának köszönhetően hatékony segítséget nyújthat az izmok bemelegítése közben. Ráadásul a már kialakult izomláz fájdalmait is csökkentheti.

  1. Naptej

Ugyan egész évben érdemes rendszeresen naptejet használnunk, nyáron még fontosabbá válik az UV sugárzás elleni védekezés. Így célszerű beszereznünk egy hatékony, vegyszerektől mentes, könnyen beszívódó fényvédő készítményt.

A Wooden Spoon 50 faktoros ásványi összetevőkből készült napteje kiváló védelmet nyújthat a nap káros sugaraival szemben, ráadásul mentes azoktól a szintetikus anyagoktól, amiket általában más naptejek tartalmaznak. Joggal kérdezheted, hogy ez mégis miért fontos? Ebben a cikkben megtalálod a választ.

Ám arra az esetre is érdemes felkészülnünk, amikor a sugárzás már visszafordíthatatlan károkat okozott a bőrünkben. Hiszen, ha már az elején megfelelően kezeljük a leégést, akkor jelentősen csökkenthetjük a fájdalmakat.

Az orvosi levendulavíz hűsítő, regeneráló és nyugtató hatása természetes úton enyhítheti a kellemetlen tüneteket. Elég csak lágyan a bőrre permetezni a levendula virágvizet ahhoz, hogy jelentősen csökkenteni tudjuk a leégés kellemetlen tüneteit.

Ha még többet szeretnél tudni a leégés kezeléséről, akkor ebben a cikkben írtunk erről a témáról.

Tartalomhoz tartozó címkék: Nyaralás

Keresés